IGEL UMS communicatie poorten

< Back

Overzicht van alle poorten die de IGEL UMS server gebruikt.

Betrekking tot
IGEL UMS

Oplossing

Service Poort Protocol Omschrijving Veranderbaar
Server / High Availability 30001 / 30002 TCP / UDP Communicatie tussen UMS en de thin clients (30001).Wanneer de UMS en de Load Balancer geinstalleerd is op hetzelfde systeem
De UMS veranderd de poort naar 30002 en gebruikt de Load Balancer.
poort 30001
Ja
UMS agent op thin client 30005 TCP / UDP De UMS agent op de thin client wacht op commando’s van de UMS server
via deze poort.
Nee
GUI Server 8443 TCP Communicatie tussen de GUI server en de UMS Console en
bestandsoverdracht via https.
Ja
IGEL Management Interface (IMI) 8443 TCP REST API voor de UMS (abonnement vereist). Ja
JWS Server (webserver) 9080 TCP Uitrol van firmware updates, java webstart console, bestandsoverdracht.Poort 8443 wanneer “Allow SSL Connections” geactiveerd word in
de UMS Administrator.
Ja
Scan Reply Poort auto UDP Een vrije poort word gekozen en geleverd met het UDP pakketje
dat verzonden word naar de thin client (scan for clients).
Ja
HA Load Balancer 61616 TCP / UDP Communicatie tussen de load balancer en de server met de UMS HA. Nee
UMS Intern 8005 TCP Interne communicatie van de UMS server (localhost). Nee
Embedded DB 1528 TCP Communicatie tussen de UMS server en de interne database. Ja
Apache Derby 1527 TCP Communicatie tussen de UMS server en de Derby database. Ja
MS SQL Server 1433 TCP Communicatie tussen de UMS server en de SQL Server database. Ja
Oracle 1521 TCP Communicatie tussen de UMS server en de Oracle database. Ja
PostgreSQL 5432 TCP Communicatie tussen de UMS server en de PostgreSQL database. Ja
Universal Firmware Update 80 TCP HTTP connectie naar de IGEL download server myigel.biz Nee
MS Active Directory 389 TCP Connectie met de Microsoft Active Directory server. Nee
LDAP (secure LDAP) 636 TCP Connectie met de LDAPs server, bijv. OpenLDAP. Nee
Wake On LAN 9 UDP Wake On LAN Magic Packet word verzonden naar de clients. Nee

Poorten die te veranderen zijn kunnen aangepast worden via de UMS Administrator.